miércoles, 7 de abril de 2010

MÚSICA JAMAICANA

Jamaica es destaca per la seva cultura i en especial la seva música. La qual segueix una llarga història.
Respecte a aquesta música, podem trobar diferents estils que influeixen en la manera de viure.


  • A final dels anys 50 va aparèixer el primer estil anomenat ska. Aquest va surgir a Kingston coincidint amb el moment en que la població va començar a emigrar a les ciutats. Aquest estil va ser una fusió de la música americana amb ritmes caribenys. (The Skatalites, The Ethiopians, Jimmy Cliff).

  • Un altre estil de música va ser el rocksteady que va ser una evolució de l' ska disminuint el seu ritme. Es va caracteritzar per la importància del baix elèctric i la disminució dels instruments de vent metall a la cançó. (Aton Ellis, Hopeton Lewis, Derrick Morgan)

  • El reggae és l'estil més conegut procedent de Jamaica, que surgeix dels dos estils anteriors, a més a més incluien ritmes caribenys i afronorteamericans. Les cançons d'aquest acostumen a manifestar idees a nivell social, religiós i polític. (Bob Marley, Morodo , SOJA).

  • El dub és un gènere musical elèctric que va sorgir a partir dels anys 70. Es caracteritza pels efectes d'eco i li donen més importància al baix i a la bateria. Acostumen a imitar sorolls com sirenes, alarmes, animals, etc. S'utilitzen estrofes de cançons ja existents. ( Observar el video ) http://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8&feature=channel

  • El dancehall, que prové dels estils anteriors va sorgir l'any 1979. Aquest és una clara barreja de reggae amb rap, utilitzant caixes de ritme i sintetizadors electrònics. (Shaggy, Shamanes Crew , Yellowman)

No hay comentarios:

Publicar un comentario