lunes, 5 de abril de 2010

JAMAICA

SITUACIÓ GEOGRÀFICA













Jamaica és una illa situada al Mar Carib al sud de Cuba i a l'oest de la República Dominicana i Haití, entre el Canal de Jamaica i la Fossa Caiman, que són les rutes marítimes més importants cap al Canal de Panamà.

És la tercera illa més gran del Carib i la seva capital és Kingston.
Té una superfície total de 10.992 km ² i alguns dels seus recursos naturals són la bauxita, el guix i la pedra calcària. L'idioma és l'anglès.

Els primers habitantsnts de Jamaica van anomenar la illa "Xaymaca" que significa terra de bosc i aigües.


HISTÒRIA

Els primers pobladors de l'illa van ser els arahuacos i els taïnos, que van arribar a l'illa entre el 1000 i el 400 a.C. Es van mantenir a l'illa fins a l'arribada dels britànics.

Jamaica va ser possesió espanyola després de que Cristóbal Colón arribes a la illa al 1494.

Al segle XIX, els britànics van invadir Jamaica imposant la seva autoritat davant la població i iniciant l'esclavitud. Això va provocar que constantment hi haguèssin conflictes i revoltes.

En els primers 200 anys del domini britànic, Jamaica es va convertir en la major exportació de sucre del món produïnt 77000 tonelades al any entre el 1820 i el 1824. Això va se posible gràcies a la mà d'obra esclava portada d'Àfrica.
Finalment la esclavitud va ser proivida al 1834.

Al segle XX, Jamaica va anar guanyant independència del Regne Unit i el 1958 es va convertir en una província de la Federació de les Índies Occidentals, aconseguint la seva total independència el 6 d'agost de 1962.


CAPITAL DE JAMAICA

La capital original de Jamaica era el poble espanyol de Saint Catherine. Els espanyols reanomenaren la ciutat com Santiago de la Vega.
El 1655 quan els britànics van prendre l'illa, la major part de la capital va ser incendiada per les tropes britàniques. La ciutat va ser reconstruïda i anomenada Spanish Town com a capital de l'illa fins al 1872, quan finalment la capital es va anomenar Kingston.


BANDERA




La bandera de Jamaica va ser inaugurada el 6 d'agost del 1962. (INDEPENDÈNCIA)
Els colors d'aquesta simbolitzen:
Negre: Força del poble
Groc: Riquesa natural i la bellesa de la llum del sol
Verd: Esperança i recursos agrícoles

La cultura jamaicana va ser el resultat de la barreja de diferents cultures ( colonitzadors Espanyols, Anglesos, Africans i les comunitats d'Hindús i Xinesos ).

No hay comentarios:

Publicar un comentario